Дружина міністра, кухар, спортсмени – хто йде на вибори у Київраду від “Слуги народу”

15:07 20.09.2020

Партія "Слуга народу" назвала першу десятку кандидатів на місцевих виборах до Київради на конференції Київської міської організації, що проходить біля червоного корпусу КНУ. На заході були присутні президент України Володимир Зеленський, а також глава Офісу президента Андрій Єрмак.

У топ-10 “Слуг народу” увійшли:

№1 – Євгенія Кулеба – дружина міністра закордонних справ України,  громадська діячка, координаторка створення скверу Небесної сотні, керівниця ГО “Місто-сад”

№2 – Михайло Присяжнюк – юрист, правозахисник, адвокат, телеведучий, ведучий соціального проєкту «Один за всіх».

№3 – Олена Говорова, легкоатлетка, призерка Олімпійських ігор, телеведуча.

№4 – Юрій Федоренко, приватний підприємець, правозахисник, голова громадської організації «Твердиня».

№5 – Владислав Трубіцин, букініст і меценат, засновник Благодійного фонду «Культурні новації».

№6 – Лілія Пашинна, адвокатка.

№7 – Георгій Зантарая, перший чемпіон світу з дзюдо в історії України.

№8 – Андрій Вітренко, заступник міністра освіти і науки України.

№9 – Вікторія Бурдукова, телевізійна продюсерка («Ревізор», «Страсті за Ревізором»), голова Експертної ради Української телевізійної академії.

№10 – Зоряна Скалецька, колишня міністерка охорони здоров’я, юристка у галузі медичного права.

Також у списку “Слуг” є юрист-кримінолог Анна Маляр, підприємці Владислав Трубіцин і Юрій Федоренко, помічник нардепа Ганни Бондар, громадський діяч, голова ради з урбаністики Віталій Селик, помічниця нардепа Романа Грищука Ксенія Семенова, керівник ГО “Ветеранська справа” Олексій Кисельов, президент Асоціації шеф-кухарів України Ігор Брагін, нардеп Микола Тищенко.

Читайте також: “Люди Єрмака, Тищенко та їх корешів”. Гео Лерос опублікував список кандидатів в депутати від “Слуг народу”

Нагадаємо, днями УДАР офіційно висунув Кличка у мери Києва і оголосив список кандидатів на виборах у Київраду. “Європейська солідарність” не висувала кандидата у мери від своєї партії і оголосила про підтримку на виборах Віталія Кличка. Володимир Прокопів пояснив чому. До речі, соцдослідження показують, що  Кличко й партія Порошенка отримають більшість у Київраді, якщо об’єднаються.

Місцеві вибори призначили на 25 жовтня – вони пройдуть за новою системою. Центральна виборча комісія затвердила календарний план місцевих виборів 2020 з інформацією про етапи та періоди виборчого процесу. Виборчий процес в Україні стартував 5 вересня.  Про наміри балотуватись на посаду мера на майбутніх виборах також вже заявили КучеренкоБерезаПритула, КличкоВерещук, Іллєнко, ДобкінФірсовГусовський, ШаховКатеринчукПоживанов.

Про всіх потенційних кандидатів ви можете почитати у матеріалах “Великого Києва”:

  • Про Притулу – тут.
  • Про Гордона – тут.
  • Про Пальчевського – тут.
  • Про Березу – тут.
  • Про Верещук – тут.
  • Про Попова – тут.
  • Про Добкіна – тут.
  • Про Іллєнка – тут.
  • Про Кучеренка – тут.

Останні новини