Сквери та парки біля лікарень Києва зроблять безбар’єрними

Автор: Вікторія Мілюта
12:50 30.04

У столиці парки та сквери адаптують до вимог безбар’єрності - зараз експерти вирішують, як краще облаштувати зелені зони навколо медичних закладів міста.

Про це повідомили у «Київзеленбуді».

Кожний етап роботи координують консультанти з Superhumans Center, який займається протезуванням, реабілітацією та психологічною підтримкою постраждалих від війни.

«Опираючись на досвід профільних фахівців, при реконструкції парків та скверів міста ми максимально враховуємо вимоги доступності для маломобільних груп населення. Розпочали із зелених зон, які знаходяться в безпосередній близькості до медичних закладів. Дуже важливо, щоб люди, які проходять лікування та реабілітацію могли без перешкод пересуватися парками та скверами», – наголосив генеральний директор «Київзеленбуду» Юрій Бахмат.

За словами директорки Superhumans Center Ольги Руднєвої, зараз у місті планують максимально підтягувати лікарні та сквери поряд з ними до вимог доступності для маломобільних груп населення.

Читайте також: 6 закладів столиці, які здали на відмінно іспит на безбар’єрність – рейтинг проекту «Відвал ніг або All інклюзив»

«Це поки будуть островки доступності, але віримо, що це стане поштовхом на шляху до зміни картинки наших міст», – підкреслила вона.

Нагадаємо, у березні 2024 року Департамент захисту довкілля та адапатації до зміни клімату КМДА підписав меморандум про взаєморозуміння з Superhumans Center, що має допомогти зробити зелені зони міста більш комфортними та доступними.

Раніше «ВК» писав, що у столиці чотири сквери і парк у цьому році стануть безбар’єрними.

Останні новини