Що в школі здавалось нудним та важким, тепер промовляє – гурт МУР створив захопливий альбом за авторами “Розстріляного відродження”

Автор: Оксана Тупальська
13:16 30.04

Театральне мистецтво під час війни перебуває на піку розквіту. Столичний глядач тепер не мусить бути поціновувачем театру або знавцем літератури, щоб захопитися поезією на великій сцені. Молодий український гурт МУР випустив історичний альбом "Ти [Романтика]", присвячений авторам Розстріляного відродження. Це сучасний реп-мюзикл, який промовляє голосно та дістається сердець.

Власне щойно я і вийшла з першого в Україні реп-мюзиклу, присвяченого українським письменникам. Овації, оплески, повна тиша під час вистави, жодного звуку мобільного і «перепрошую, прошу, вибачте», коли люди займали свої місця. І авжеж жодного квитка на трьох виставах поспіль, – ділиться враженнями Юлія Бевзенко, яка побувала на виставі у Жовтневому палаці.

Як повідомляють в МУР, до альбому увійшли 17 пов’язаних між собою композицій, які “переходять одна в одну і дають можливість слухачу “на власні вуха” стати свідком історичних подій. Павло Тичина, Володимир Сосюра, Михайль Семенко, Микола Хвильовий, Лесь Курбас — головні герої альбому і мюзиклу. 

Юлія нагадує, що у Жовтневому, який спочатку був Інститутом шляхетних дівчат, потім в підвалах і банкетних залах НКВС і катували Володимира Сосюру, і Максима Рильського, і Андрія Малишка, і інших тисяч «ворогів народу». Тому звучання їх творчості у цих стінах є перемогою над злом і надією. 

Команда МУР ще збирає на книжки «Деокупована УкрЛіт» – це кошти на відродження деокупованих територій.

Останні новини