ДБР заявило про затримання посадовця “Київзеленбуду” на одержанні “відкату”

Автор: Галина Ворона
11:11 12.01.2022

Державне бюро розслідувань заявило про викриття у "Київзеленбуді" масштабної схеми розкрадання грошей, які столична влада виділяла на капітальний ремонт парків і скверів та влаштування об’єктів благоустрою столиці. Під час одержання частини коштів - майже 1,7 млн грн, затримано керівника комунально підприємства та посередника.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Там розповіли, що посадові особи КО “Київзеленбуд”, використовуючи своє службове становище, забезпечували перемоги у тендерних торгах залученим комерційним структурам, за що систематично отримували від них грошову винагороду в розмірі певної частини від сум тендерів.

В рамках кримінального провадження слідчі зафіксували низку фактів передачі грошових коштів.

11 січня 2022 року, під час отримання чергової частини неправомірної вигоди у сумі 1 550 000 грн та 4 300 доларів США, в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, затримано заступника начальника управління капітальних вкладень “Київзеленбуду” та посередника.

Раніше, у жовтні 2021 року, представник “Київзеленбуду” вже отримав першу частину неправомірної вигоди у сумі 2 047 500 грн, що також задокументовано.

Наразі вирішується питання про оголошення підозри вказаним посадовим особам. Вже проведено низку обшуків у інших фігурантів кримінального провадження, під час яких вилучено велику кількість готівки, документів, технічних засобів зв’язку тощо, що містять докази злочинної діяльності.

Водночас у “Київзеленбуді” заявили, про обшук у приміщенні підприємства в ніч на 12 січня, який нібито проведено з порушеннями вимог Кримінально-процесуального кодексу України, у нічний час, без ухвали слідчого судді та стосувався, зокрема, документації, вже вилученої правоохоронними органами у минулому та позаминулому роках.

Також  зазначається, що уночі був затриманий співробітник підприємства, який вже два тижні перебуває в офіційній відпустці.

КО “Київзеленбуд” на кожному етапі надає всебічне сприяння слідству у встановленні істини”, – йдеться в дописі.

Читайте також: Силовики “завітали” до чиновників Святошинської РДА з обшуками: що сталося

Нагадаємо, минулого року силовики обшукували низку столичних структур: “Київзеленбуд”, приміщення КМДА та “Київавтодор”, офіси підрядника будівництва Подільського мостового переходу,“Київводоканал“. Крім того з обшуками прийшли до колишнього нардепа та соратника Кличка Артура Палатного

Кличко назвав це дискредитацією себе особисто. А ще сказав, що “столичну владу так не кошмарили, навіть у махрові часи Януковича”. Також він вимагає від правоохоронців звіту по справам, які передала КМДА.

Останні новини