Дуже хочуть продати. Міністр намалював графіті в стилі Бенксі на Ірпінській колонії

Автор: Марія Супрун
13:43 28.03.2021

В середині березня Мін'юст виставляв на продаж Ірпінську колонію, але аукціон не відбувся, бо не знайшлося охочих придбати. Днями для привернення потенційних покупців на стіні виправного центру з'явилося графіті за мотивами загадкового вуличного художника Бенксі.

Фото: Ліворуч - графіті Бенксі на стіні в'язниці в Редінгу, праворуч - графіті Малюськи на Ірпінській колонії

Про це написав на своїй сторінці у Facebook міністр юстиції Денис Малюська, який і став автором графіті, а також оприлюднив відповідне фото та відео процесу створення.

“Тепер той, хто купить в’язницю за трохи більше як 110 млн. гривень, окрім 8 гектарів землі за три хвилини від Київської окружної (+ підведені усі мережі) отримає ще й бонус: видатний шедевр мистецтва за мотивами твору самого Бенксі”, – написав очільник Мін’юсту.

Зазначимо, що на початку березня Бенксі створив графіті на стіні в’язниці в Редінгу, де з 1895 по 1897 рік відбував покарання письменник Оскар Уайлд. На ньому в’язень в смугастій робі спускається вниз по мотузці, скрученій з простирадла, до якого прив’язана друкарська машинка. На Ірпінський колонії міністром також зображений в’язень в смугастому одязі, але вже з ноутбуком Apple.

Графіті на стіні в’язниці в Редінгу
Графіті на Ірпінській колонії

Як повідомлялося раніше, Міністерство юстиції спільно з Фондом держмайна розпочало спецпроєкт в рамках приватизації – продаж майна колишніх в’язниць. Першою на продаж виставили Ірпінську колонію. Але аукціон не відбувся. Потенційні покупці розцінили стартову ціну як занадто високу і заявки не подали.

Зазначимо, що під Києвом планують побудувати “модельну в’язницю”.

Нагадаємо, жахливі камери у Київському СІЗО відремонтували за кошти від платних (ФОТО).

Останні новини