Членів міжвідомчої комісії не пустили на територію «Межигір’я»

Автор: Вікторія Мілюта
09:49 30.04

У парку-пам'ятці «Межигір’я» мав розпочатися процес передачі в управління державі активів, які були заарештовані у кримінальному провадженні щодо колишнього президента Віктора Януковича, та невідомі особи не пустили членів міжвідомчої комісії на його територію.

Як розповіли на офіційній сторінці парку у Facebook, міжвідомча комісія у складі представників спеціальної адміністрації «Межигір’я», Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА), Фонду державного майна України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури прибули до пам’ятки і мали розпочати процес передачі арештованого майна, яке суд передав в управління АРМА.

Зазначається, що перевірка наявності і огляд майна «Межигір’я» є першим етапом процесу передачі арештованих активів.

Читайте також: У парку “Межигір’я” у промислових масштабах фальсифікували солодощі, каву, бакалію відомих брендів

«Блокування роботи міжвідомчої комісії є безпідставним та суперечить українському законодавству. Державні органи діють на виконання законів України та рішення Уряду, яке уповноважило їх провести передачу арештованих активів в управління державній установі «Парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Межигір’я». Отже, незалежно від будь-яких перешкод, цей процес відбудеться, і парк-пам’ятка розпочне свою роботу на користь держави», – зазначив в.о. директора парку-пам’ятки Сергій Юзвенко.

Нагадаємо, після втечі експрезидента за зберігання арештованого майна «Межигір’я» з 2014 року відповідає представник громадської організації, який перебуває на території парку і понад 10 років ним розпоряджається.

У 2023 році Верховна Рада України схвалила закон, який повернув «Межигір’я» у державну власність та створив новий об’єкт природно-заповідного фонду на 138,6 га земель.

Останні новини