Символічно і недалекоглядно: арешт майна Порошенко “приурочили” до дня прийняття Томосу

Автор: Любава Лисичкіна
20:40 06.01.2022

В день прийнятия Томосу і значного послаблення російської церкви в Україні Президент Володимир Зеленський мав би висловити слова подяки Президенту Петро Порошенко за його вклад у національну безпеку України. Натомість вони арештовують його майно.

Депутати Київради від “Європейської Солідарності” обурені діями влади щодо опозиційного політика,  п’ятого президента, лідер партії “Європейська Солідарність” Петра Порошенка.
Леонід Ємець написав пост атеїста про Томос, в якому зазначив, що є  людиною невіруючою, але прекрасно розуміючою величезну роль Томосу у ідеологічній війні з російським агресором.
“І сьогодні в день прийняття Томосу і значного послаблення російської церкви в Україні Президент Володимир Зеленський мав би висловити слова подяки Президенту Петро Порошенко за його вклад у національну безпеку України. Натомість вони арештовують його майно. Саме сьогодні. Показово”, – ідеться у дописі Ємця.
Депутат зазначив, що як людина невіруюча він  не чекає на Боже покарання. Проте він є людиною злопам‘ятною і  запам’ятає цей день,  коли Зеленський замість об‘єднання країни, натомість тішить свою політичну помсту.
Колега Ємця по Київраді і партії, депутат Віктор Кононенко, коментуючи рішення Печерського суду про  накладення арешту на майно Порошенка, заявив, що  Зеленський, напевно, вважає, що, роблячи це в канун Різдва, він принижує і розхитує Петра Порошенка.
“Насправді він розхитує державу і стілець, на якому сидить”, – вважає Кононенко.
Нагадаємо, у “Європейській Солідарності” заявили, що  рішення Печерського суду про арешт активів Порошенка, винесене зеленою нечистю під Святвечір 6 січня, є незаконним.
Як відомо, Венедіктова пішла на один день у відпустку, аби не підписувати “підозру” Порошенку.
Як писав “ВК”, 20 грудня 2021 року п’ятому президенту України, народному депутату, лідеру партії “Європейська Солідарність” Петру Порошенку було оголошено підозру у державній зраді. Адвокат Порошенка Ілля Новіков зауважив, що генеральна прокурорка Ірина Венедіктова добре розуміє рівень фальсифікації цієї підозри й саме тому вона вирішила піти у відпустку, щоб не підписувати документ.

Наразі Порошенко знаходиться за кордоном і проводить ділові зустрічі з європейськими партнерами. 6 січня він повідомив, що 17 січня він повернеться в Україну та зустрінеться з генпрокуроркою Венедіктовою.

Останні новини