“Хтось дуже зацікавлений у руйнуванні Гостинного двору” – секретар Київради

Автор: Марія Супрун
15:35 15.03.2021

Фонд державного майна України системно не виконує рішення Окружного адміністративного суду міста Києва та не укладає охоронний договір на будівлю, що сприяє його руйнуванню.

Про це повідомив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Бондаренко на своїй сторінці у Facebook.

«Складається враження, що хтось дуже зацікавлений саме у фізичному руйнуванні будівлі Гостинного двору, а усі історії затягування укладання охоронного договору та передачі Гостинного двору до власності громади міста Києва – лише засоби для досягнення поставленої мети», – підкреслив Бондаренко.

Зазначимо, що Гостинний двір є пам’яткою архітектури та містобудування місцевого значення. Раніше громада громада Києва вимагала повернути їй Гостиний двір.

Читайте також: Кияни пропонують створити у Гостиному дворі Центр місцевого самоврядування

Столична влада очікує передачу у власність громади Києва Гостиного двору. Місто готове взяти приміщення на баланс і привести його в належний стан. Але держава, видно, не дуже переймається станом пам’ятки. Поки вона руйнується, у Зеленського не виділили грошей на реконструкцію. Згодом очільник Мінкульту заблокував передачу Гостиного двору киянам.

В Департаменті культури КМДА таку пропозицію розкритикувати та попросили передати пам’ятку архітектури у власність міста. Кличко також звернувся до Шмигаля.

Минулих вихідних активісти та небайдужі кияни вийшли на акцію протесту з вимогою “прогнати рейдерів”, почати відновлення будівлі та створити там громадський простір.

Останні новини