На День Києва Кличко вручить Залужному звання «Почесного громадянина Києва»

Автор: Любава Лисичкіна
22:34 07.05

Підставою для нагороди зазначено визначні заслуги Залужного при захисті міста під час оборони від збройної агресії окупантів та на знак поваги з боку територіальної громади Києва.

Як пише Комерсант Український з посилання на власні джерела у КМДА, вже цього тижня депутати Київради можуть проголосувати за це рішення.

“ВК” писав про те, що Віталій Кличко подав колишнього головнокомандувача ЗСУ, а зараз посла України у Великобританії Валерія Залужного на нагородження званням «Почесний громадянин Києва» ще у березні 2024 року.  Про це стало відомо із проєкту рішень №387 на сайті Київської міської ради.

Звання мер міста пропонує надати Залужному за визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної оборони України,  під час оборони столиці України – міста Києва. Вказуючи, що Валерій Залужний користується спільною повагою та авторитетом у територіальної громади міста Києва.

 “Мер (Віталій Кличко) вирішив, що Залужний і його стратегії щодо оборони столиці гідні того, щоб у генерала зʼявилося звання Почесного громадянина міста Києва. Думаю, що про цю новину кияни довідаються вже до кінця нинішнього тижня”, – резюмував співрозмовник видання.

Нагадаємо, 8 лютого стало відомо, що Залужний більше не головнокомандувач ЗСУ, Зеленський призначив нового керівника.

Останні новини