Не вистачило ракет для захисту: Зеленський пояснив, чому РФ вдалося знищити Трипільську ТЕС

Автор: Ярослава Уманська
12:18 16.04

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Трипільську ТЕС у Київській області було знищено, тому що в України не залишилося ракет для її захисту.

 Про це глава держави сказав в інтерв’ю PBS News.

Зеленський наголосив, що Трипільську ТЕС не вдалося захистити, бо в нас закінчилися ракети.

“Летіли 11 ракет. Перші сім ми знищили, чотири – знищили Трипілля. Чому? Тому що було ракет нуль. У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипілля”, – сказав глава держави.

Він додав, що Україна захищає небо самостійно. Союзники дають Києву ту чи іншу техніку, але “з нею у нас дефіцит”.

Зеленський також прокоментував заяви, що, союзники не можуть нам дати ту чи іншу зброю, бо це буде сприйматися, що Україна “затягнула НАТО” у війну. Він поставив риторичне запитання: “Ізраїль в НАТО чи ні? Ось вам і відповідь”.

Президент зазначив, що Ізраїль не країна НАТО, але країни НАТО захищали Ізраїль. 

“І це урок. І це відповідь усім, хто каже на будь-якому континенті, що Україні треба допомагати дуже обережно, щоб не втягнути країни НАТО у війну”, – наголосив президент.

 

Раніше “ВК” розповідав, що співробітниця “Центренерго” емоційно відреагувала на велику кількість публікацій, де повідомлялося, що з державного бюджету виділялися кошти на побудову захисту Трипільської ТЕС.

Після зупинки Чорнобильської АЕС Трипільська теплова електростанція фактично була найбільшим енергогенеруючим підприємством Київського регіону. Загальна потужність станції становить 1800 МВт. Після атаки російьскими ракетами та дронами на підприємстві сталася масштабна пожежа в турбінному цеху. 

Останні новини