В місцях просідання ґрунту біля станції метро “Деміївська” почались геологічні дослідження – коли буде результат

Автор: Галина Ворона
18:56 18.12.2023

Поблизу станції метро "Деміївська" проводять геологічні дослідження у місцях просідання ґрунту. Для цього ззовні були пробурені свердловини.

Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор під час пресбрифінгу.

Протягом двох тижнів будуть готові результати, після чого можна буде оцінити об’єми та види робіт із ліквідації просадки. Також за результатами геологічних досліджень можна буде визначити, яка ситуація біля самого тунелю, а саме внизу під землею. 

Загрози для руйнування капітальних споруд через просідання ґрунту немає. Навколо лише тимчасові споруди, які демонтують, аби провести відповідні роботи”, – зауважив він.

Посадовець додав, що на час ремонтних робіт ділянки “синьої” гілки метро продовжено перекриття правої смуги проїжджої частини з бульв. Миколи Міхновського до просп. Валерія Лобановського. Праву смугу проїжджої частини було перекрито 12 грудня.

Читайте також: Киянам починають компенсації за вимушені пересадки на станції метро «Либідська»

Нагадаємо, вчора ввечері у соцмережах почали поширювати фото просідання грунту біля станції метро “Деміївська”. У КМДА заявили, що грунт просів ще до закриття шести станцій “синьої” гілки. Після цього був встановлений посилений постійний нагляд і контроль. Критичних змін із початку спостереження за ситуацією фахівці не зафіксували.

Як повідомляв “ВК”, 8 грудня у Києві естрено зупинили рух між станціями “Либідська” – “Теремки на пів року у зв’язку з ремонтом перегінного тунелю між станціями “Либідська” – “Деміївська”. Маршрути закритих станцій метро дублюватиме додатковий наземний транспорт – схеми. Після закриття метро на “Либідській” знову утворились натовпи пасажирів, як десятиліття тому. 

На Либідській площі вже змінилась організація дорожнього руху, зокрема, створили на Васильківській виділену смугу для громадського транспорту. З 12 грудня змінюються маршрути автобусів № 2-М та тролейбусів № 12 – схеми. 13 грудня між станціями метро “Теремки” і “Деміївська” запрацював човниковий рух а від сьогодні киянам починають повертати кошти за вимушені пересадки на станції метро «Либідська».

Останні новини