У парку Вічної Слави вшанували пам’ять жертв Другої світової війни

Автор: Галина Ворона
12:22 08.05.2021

У суботу, 8 травня, у парку Вічної Слави вшанували пам'ять жертв Другої світової війни і поклали квіти на могилу Невідомого Солдата.

Про це повідомляє пресслужба Київради.

Вшанувати пам’ять полеглих і закатованих прийшли Київський міський голова Віталій Кличко, заступниця голови КМДА Марина Хонда, ветерани війни та Збройних сил України, представники ветеранських організацій, духовенства та громадськості.

До могили Невідомого солдата у парку Вічної Слави поклали квіти, загиблих пом’янули хвилиною мовчання, оркестр виконав Державний Гімн України, пролунав військовий салют.

Сьогодні ми згадуємо тих, хто боровся з нацизмом і героїчно захищав свою землю. Ми шануємо пам’ять полеглих героїв. І висловлюємо подяку живим ветеранам за їх жертовність та відвагу”, – сказав мер Віталій Кличко під час пам’ятної церемонії.

Він зазначив, що сьогодні, кожен українець має, як ніколи, зрозуміти справжню ціну словам “хвилина миру”. Бо так само, як і під час тієї страшної війни, українцям зі зброєю в руках доводиться відстоювати цілісність та незалежність своєї держави.

І ми повинні вірити та робити все для того, щоб мир нарешті запанував в Україні”, – сказав Віталій Кличко.

Читайте також: “Ми відходимо від імперського “побєдобєсія” до європейської традиції пам’яті” – Петро Порошенко

Нагадаємо, 8 травня Україна з усім цивілізованим світом відзначає День пам’яті і примирення.

Спогади киян про Другу світову можна почитати у новій книзі київських авторів “Друга світова війна та нацистська окупація у спогадах киян”. У ній – 18 історій про життя звичайної людини під час війни. Цю книгу можна знайти у 139 публічних бібліотеках столиці.

Киян ввечері кличуть до меморіального комплексу “Національний музей історії України у Другій світовій війні” вшанувати пам’ять воїнів, які наближали перемогу у 1945 році, і помолитися за тих, хто сьогодні тримає над нами небо на сході. 

Читайте також: Скільки українців схвалюють ідею відзначати і День пам’яті та примирення, і День перемоги над нацизмом

Останні новини