У Бучі розстріляли далекого родича Навального. Російський опозиціонер відреагував

Автор: Володимир Хлєбников
20:20 19.04.2022

Російський опозиціонер Олексій Навальний, який перебуває у в'язниці за сфабрикованою справою, відреагував на вбивство окупантами з РФ свого можливого родича у Бучі під Києвом.

Російські загарбники вбили невинного чоловіка лише через його прізвище.

Всі обставини вказують на те, що його вбили через прізвище. Тому й паспорт покинули демонстративно. Абсолютно невинну людину путінські кати (ну а як ще назвати їх? не “російські солдати” ж) убили за те, що ми з ним однофамільці. Мабуть, сподівалися, що родич. Я не знаю, чи він родич мені. Він родом із того ж села, що й мій батько“, – написав Навальний 19 квітня у себе в Facebook.

Що передувало. У Бучі в середині березня російські військові розстріляли чоловіка. Біля тіла українця лежав його відкритий паспорт. Чоловіка звали Ілля Іванович Навальний. Він народився у селі Залісся Чорнобильського району Київської області.

Як писав “ВК“, Олексій Навальний колись згадував, що всі його родичі з боку батька – з Чорнобиля. Свого часу для переселенців із зони відчуження ЧАЕС було збудовано село Нове Залісся поблизу Бородянки. У лютому 2021 року головою села став дальній родич Олексія Навального – Павло Михайлович Навальний. Їхні діди були братами, ймовірно, двоюрідними.

Саме Павло Навальний підтвердив, що знайдений у братській могилі в Бучі чоловік є далеким родичем російського опозиціонера. “Так, Ілля був далеким родичем Олексія, є спільний прадід“, – сказав Павло Навальний в коментарі BBC News Україна.

Сам чоловік є троюрідним братом російського опозиціонера. За його словами, інші, набагато ближчі родичі Навального, під час окупації Київщини не постраждали.

Читайте також: На очах мера Бучі розстріляли родину з Гостомеля – голова сім’ї благав не чіпати вагітну дружину

Російський опозиціонер у своєму дописі також закликав співвітчизників виходити на мітинги. За його словами, війну в Україні розв’язав біснуватий маніяк, і його необхідно негайно зупинити.

Цю війну розв’язав біснуватий маніяк, одержимий якимись мареннями про геополітику, історію та устрій світу. Цей маніяк не зупиниться сам. Обов’язок кожного зробити хоч якийсь, хоч найменший внесок у те, щоб зупинити цю війну та усунути Путіна від влади. Протестуйте, де можете та як можете. Бездіяльність найгірша. І зараз її наслідок – смерть“, – додав Навальний.

Українська аудиторія здебільшого критично відреагувала на допис політика, пригадавши його заяви про анексію Криму та війну на Донбасі.

Читайте також: Тіло в порізах, руки обпалені до кісток: 23-річна красуня знайшла мученицьку смерть у Бучі

Останні новини