На фронті загинула військовослужбовиця, колишня журналістка видань Тиждень і Читомо

11:17 28.04

Дівчина стала 77-ю у списку медійників, які загинули внаслідок російської агресії проти України.

Як повідомляється, мова йде про Аллу Пушкарчук із позивним «Рута».



Алла Пушкарчук закінчила Інститут журналістики Київського національного університету культури і мистецтв за спеціальністю видавнича справа та редагування, а також Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені І. Карпенка-Карого за спеціальністю «театрознавство».



Репортаж Алли «Поворот праворуч» увійшов до десятки фіналістів Конкурсу художнього репортажу «Самовидець» 2016 року. 2017 року із серією фотографій з війни Алла ввійшла в число переможців XIX Міжнародного фотоконкурсу від Всеукраїнської газети «День».



Алла Пушкарчук служила в 5-му окремому батальйоні Української добровольчої армії як журналістка й фотографка з серпня 2014-го по квітень 2018 року. Згодом демобілізувалася і працювала журналісткою, редакторкою стрічки новин у журналі «Український тиждень» (2018–2020), піарницею у видавничому домі «Комора» (2019–2020).



Алла загинула внаслідок ракетного обстрілу на руках у коханого — Максима, з яким вони разом після повномасштабного вторгнення стали до лав ЗСУ.



За даними Інституту масової інформації, Алла Пушкарчук стала 77-ю у списку медійників, які загинули внаслідок російської агресії проти України.



Світла пам’ять Аллі.

Нагадаємо, у боях за Україну загинув журналіст Андрій Топчій.

Останні новини