“Ти вирішуєш долю сміття”. Відео про сортування відходів від комунальників

20:03 24.11.2020

Кожен киянин може стати супергероєм одним рухом - достатньо лише відправити відходи, що переробляються, у спеціальні контейнери. Так продукти людської діяльності не будуть засмічувати планету, а перетворяться на круті речі.

Про це нагадує Департамент суспільних комунікацій КМДА.

Щоб спонукати киян до сортування, міська влада створила навіть відео, де у доступній формі пояснює, як відбувається процес перетворення побутових відходів на корисні речі.

Зокрема, у ньому показують, як пластикові пляшки з контейнерів вивозять сміттєвозами на переробний завод, а потім з них створюють сучасний одяг.

Голос за кадром розподає, що за рік у Києві відсортували 24 тисячі кубометрів відходів – це 400 сміттєвозів, що поїхали не на полігон, а на переробку.

Читайте також: Мешканці приватного сектору не спішать цивілізовано позбавлятись сміття 

Нагадаємо, сортувати відходи можуть вже мешканці центру міста, Дарницького, Оболонського, Подільського та Шевченківського районів – там вже є спеціальні контейнери-“двіночки”. Наразі їх встановлюють у Голосієві.

Комунальники створили “сміттєву” інтерактивну карту, за допомогою якої кияни можуть дізнатись майже всю інформацію, що стосується збирання і вивезення побутових відходів та повідомляти про негаразди чи про недобросовісних осіб, які користуються контейнерами на майданчиках та не мають укладених договорів.

Останні новини