Мендель назвала Кремль політиками з цінностями, українську ідентичність – не актуальною, а Зеленського – молодим послушником

Автор: Тетяна Сененко
16:27 13.07.2021

Колишня речниця президента Володимира Зеленського Юлія Мендель опублікувала ще один фрагмент власної книги, де помізкувала над самоідентифікацією українців, різницею між російською та українською політикою. А також розповіла історію зі своєї сім'ї, яка вболівала за Зеленського, як за власну дитину.

“Та й що це таке — українська ідентичність, жодна з політичних сил так і не спромоглася визначити. Петро Порошенко намагався був штучно насадити консервативні ідеали початку ХХ століття, що втратили свою актуальність і для багатьох уже не здавалися привабливими. Він витратить силу-силенну зусиль на побудову формули ідентичності із занадто крихкими компонентами: армією, на якій наживалося його оточення, мовою, якою не спілкувалися в його родині, вірою, яку він ототожнював з автокефалією української церкви і яку перетворив на попсовий електоральний тур із Томосом”, – написала Мендель.
Разом з тим пані Юлія дуже цікаво, як на екс-речницю українського президента міркує про російський та український політикум, не двозначно порівнюючи його, але, чомусь, знову не без Порошенка.
“Чому Порошенко більше не стане Президентом. Фрагмент моєї книжки до уваги шановної спільноти соціальних мереж”, – пише Мендель.
“У 2016 році, коли я поверталася до Украї ни з Брюсселя, закінчуючи там кар’єру міжнародного тележурналіста, мені випала нагода познайомитися з редактором видання, яке читають усі політики столиці ЄС. Його досвід міжнародного кореспондента формувався десятиліттями роботи на різних континентах. Він також висвітлював Росію, Україну та інші країни пострадянського простору.
«Ніде немає таких поганих політиків, як в Україні, — констатував він мені так несподівано, що я навіть сприйняла це за одкровення. — Так, у Росії теж є корупція, теж порушуються права людини, там теж бідність і складно жити. Але у їхніх політиків усе ж є непорушні цінності. — Ми спілкувалися англійською, і тільки одне слово він вимовив російською, яку вивчив під час роботи в Москві. — Державність. — Він з більшим притиском наголосив на цьому слові. — Це те, у що вірять їхні політики, це їхня ідеологія. Українські політики не мають цінностей. Вони готові пообіцяти все що завгодно, навіть суперечливі речі, аби тільки залишатися далі в політиці».“, – пояснює вона.
Не забула журналістка і линнути меду у вуха президента Зеленського, приплівши у цьому ж уривку свою тітку, яка є його відданою фанаткою, якій боляче дивитися на ” молодого послушника, який стояв перед грубим самовпевненим олігархом”.
“Моя тітка дивилася дебати з глибоким переживанням і материнським трепетом. Вона співчувала молодому послушникові, що стояв перед грубим і самовпевненим олігархом Порошенком, який підвіз автобуси людей, щоб створити натовпи підтримки.
«Я хочу, щоб Зеленський переміг, — сказала вона після дебатів. — Він мусить стати нашим слугою народу».”, – йдеться у книзі Мендель.
Нагадаємо, колишня прессекретарка президента України Юлія Мендель написала книгу. Мендель повідомила, коли слід чекати книгу у продажу, але відмовилася надати додаткову інформацію.
Читайте також: “У кожного “короля-блазня” має бути своя мендель”. Користувачі Facebook про програму прес-секретарки Зеленського

Юлія Мендель була прессекретаркою президента Володимира Зеленського з 3 червня 2019 року. 

Читайте також“Хороша” підготовка. Мендель у своєму шоу грубо помилилась, чим роздратувала мешканців Донбасу

А новим його речником стане телеведучий Сергій Никифоров, який зараз працює на каналі “Україна 24”.Нагадаємо, раніше Юлія Мендель розповіла, що її співбесіда на посаду відбувалася у форматі пресбрифінгу перед вісьмома людьми, а також про те, що вона “не зайшла” Богдану.

Останні новини