Карантин, день 64. Метра в травні не буде

08:14 14.05.2020

В нормальному режимі метро запрацює лише з червня. Ні транспортний колапс 12-13 травня, ні звернення Кличка до уряду не допомогли.

Мер Києва звернувся до уряду з проханням відкрити метро 25 травня. Президент Зеленський та прем’єр-міністр Денис Шмигаль одразу відреагували. 

Зеленський заявив, що “підписати папірень не складно“, але треба розуміти, якими будуть наслідки. Денис Шмигаль підкреслив, що передчасний запуск метро – це десятки тисяч хворих.

Було також прийнято нові послаблення карантинних заходів. Так, тепер українцям дозволили пересуватися вулицями по 8 осіб (раніше було не більше 2 осіб). Послаблення також торкнулися терас ресторанів та кафе – тепер на літніх майданчиках дозволили сидіти за одним столиком по 4 особи, не рахуючи дітей до 14 років.

Кінця карантину чекають всі, і в тому числі російський репер Гуф, який в стилі найпоширеніших стереотипів про Україну анонсував 8 концертів країною. До того ж, після пандемії в центрі Києва відкриється магазин із одягом його бренду. 

Зокрема там продаються анораки та худі з панорамою Москви, а саме – семи сталінських висоток. 

Український гідрометцентр прогнозує сьогодні +13…+15 градусів у Києві та опади не лише в столиці, а й по всій області. Найтепліше буде на сході – в Яготині та Борисполі температура сягне +17.

Індекс повітря в нормі по всій області, тож можна спокійно сидіти на терасі улюбленого закладу та пити каву. 

В списку міст з найбруднішим повітрям Київ займає аж 81 місце. 

Як проходив 63 день карантину читайте тут: 

Карантин, день 63. Без метро Київ “зламався”. 

Останні новини