Авіація, залізниця, автобуси – що, коли і куди поїде

11:53 27.04.2020

Уряд планує з 11 травня розпочати перший етап зняття карантинних обмежень. Чи планується відновлення транспортного сполучення з цього часу? Як будуть працювати авіація, залізниця, автобуси?

Що, коли і куди поїде, розповів в інтерв’ю LIGA міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Так. Ми плануємо 12 травня відновлювати активність в містах, приміське, міжміське сполучення. Це все стосується автобусних і залізничних перевезень. Але багато чого залежить від того, які показники поширення вірусу ми будемо мати до 12 травня. Надалі плануємо і авіасполучення. Звичайно, ми можемо говорити тільки про внутрішню авіацію. Єдине, що авіаперевізники не розуміють обсяг трафіку: відкривати рейс і везти 10 пасажирів – невигідно. Вигідніше не літати”, – зазначив Криклій.

За його словами, напевно будуть стримуючі рішення і обмеження: маски, термоскрінінг, де це можливо, в міському транспорті можна буде використовувати тільки сидячі місця.

Читайте також: Новий підхід у житлобудуванні, за який київські архітектори отримали визнання індустрії

Нагадаємо, країна поки не пройшла піку захворюваності на коронавірус – нові дати. Саме тому карантин продовжили до 11 травня. А вчені попереджають українців про другу хвилю вірусу.

Послаблення карантину обіцяють після 11 травня, але при деяких умовах. Нагадаємо, що згідно плану зняття обмежень, опублікованому Денисом Шмигалем, етап №1 розпочнеться у випадку, якщо співвідношення виявлених випадків серед усіх протестованих не змінюється або щоденне відхилення утримувалось в межах 5%.

Останні новини