Жителі Оболоні хочуть створити “кишеньковий” сквер (ФОТО)

Автор: Марія Супрун
19:59 04.08.2021

Жителі Оболоні хочуть створити "кишеньковий" сквер на прибудинковій території будинків на вулицях Попова та Агрегатній.

Як повідомляє спільнота «Сквер на Агрегатній», цей проєкт є частиною концепції «Нового Оболонського двору», яка базується на створенні невеликих зелених зон біля житлових масивів для прогулянок та відпочинку місцевих жителів.

Зазначається, що екологічна комісія Київради вже підтримала клопотання місцевих мешканців щодо створення зеленої зони та надала відповідне доручення “Київзеленбуду”. 

Так, створення скверу включає: реконструкцію двору з зонуванням території, будівництво нового дитячого та спортивного майданчиків, встановлення системи автоматичного поливу, окрему територію для вигулу домашніх улюбленців, встановлення контейнерів для сортування сміття, збільшення кількості паркомісць, облаштування парковок для велосипедів, встановлення нового освітлення та підключення до загальної системи “Безпечне місто”.

“Кишеньковий” сквер (pocket park) – це невелика зелена зона відпочинку, яка знаходиться біля житлових будинків. У “Київзеленбуді” розповідали, що підгледіли ідею у колег з Польщі. Такі зони можна використовувати для проведення ділових заходів, ярмарок, концертів на свіжому повітрі та інших культурних заходів.

Ось наприклад такий сквер в Філадельфії:

Нагадаємо, розпочалися підготовчі роботи з будівництва мостового переходу зі сторони вулиці Прирічної на острів Оболонський.

Останні новини