Завод “Електронмаш” виставили на продаж: скільки київської землі може отримати інвестор

Автор: Володимир Хлєбников
14:58 10.11.2021

Київський завод "Електронмаш", а точніше те, що від нього залишилося, виставлять на торги вже 12 листопада. Стартова ціна – 66,7 мільйона гривень.

Відповідне повідомлення оприлюднено на сайті Фонду державного майна України.

“В 60-70-х роках минулого століття “Електронмаш” був одним із лідерів виробництва електронно-обчислювальних машин. Сьогодні – це 37 одиниць нерухомого майна, територія в 13,76 га у Києві (Окружна дорога, – прим. “ВК”), база відпочинку на Чернігівщині та сільгоспділянка на Київщині”, – повідомили у Фонді.

Як зазначається, наприкінці 2020 року ДП “Електронмаш” було занесено до переліку об’єктів малої приватизації. Стартова ціна об’єкту становить 66,7 млн грн. У Фонді держмайна стверджують, що “спостерігається велика зацікавленість до цього об’єкта з боку інвесторів”.

Читайте також: Знищили унікальний вітраж. Що залишилось у вікнах будинку культури “Електронмаш”

За словами головного технолога підприємства Володимира Чорного, на сьогодні використовується лише 15% від усієї площі заводу, на якому працює 139 осіб персоналу з початкових 10 тисяч. Наразі “Електронмаш” виготовляє запчастини для ліфтів та плати для кондиціонерів у вагони “Укрзалізниці”, пише Depo.ua.

Директор підприємства Олександр Плотніков повідомив, що на інвестора буде покладено зобов’язання щодо погашення 13 млн грн боргів перед державою та 5 млн грн заборгованості по зарплаті працівникам.

Читайте також: Завод «Більшовик» піде в приватні руки: Кабмін ухвалив умови приватизації

Останні новини