Вітольд Фокін виведений зі складу переговорної групи щодо Донбасу

13:26 30.09.2020

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, відповідно до якого Вітольд Фокін виведений зі складу делегації України в Тристоронній контактній групі та звільнений від виконання обов'язків першого заступника глави делегації.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

“Для Президента є принциповим, щоб усі, на кого покладено виконання функцій від імені держави, завжди керувалися у своїй діяльності та висловлюваннях національними інтересами України й чинили справедливо. Президент констатував, що Вітольд Фокін відступив передусім від справедливої оцінки тимчасової окупації Росією Криму, міста Севастополя, окремих районів Донецької та Луганської областей нашої держави”, – йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що представляти державу на будь-якому рівні – це не шанс для особистих поглядів та амбіцій, це – безумовний обов’язок втілювати в життя позицію держави та інтереси українського народу.

Робота української делегації в Тристоронній контактній групі продовжиться на основі чіткого розуміння повного контролю Росією тимчасово окупованих територій України. Головною метою делегації, як і всієї держави, є повернення виключно на українських умовах усіх тимчасово окупованих територій, наших людей, а також встановлення довготривалого миру.

Нагадаємо, 18 серпня Вітольд Фокін увійшов до складу української делегації в ТКГ з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, яку Леонід Кравчук очолив її замість Леоніда Кучми.

Згодом, Фокін заявив, що виступає за надання особливого статусу всій території Донбасу і за загальну амністію. Згодом Аваков та Єрмак відреагували на заяву Фокіна щодо амністії бойовиків.

Вчора Фокін повідомив не бачить війни між між Росією та Україною, а Аваков назвав його “махровим ідіотом”.

Останні новини