Вхід на Софійську площу до ялинки можуть обмежити

16:17 03.12.2020

У разі введення у країні локдауну на період зимових свят, поліція у Києві може закрити до ступ до ялинки та обмежити вхід на Софійську площу.

Про це розповів очільник поліції Києва Андрій Крищенко в інтерв’ю РБК-Україна.

Поліція може обмежити доступ до території, і люди там не зберуться. Грубо кажучи, ми можемо обмежити захід на площу. Якщо буде введена така заборона то поліція за законом має право обмежити доступ людей до таких місць», – наголосив очільник столичної поліції.

Крім того, Крищенко розповів алгоритм дій поліції на Різдво. За його словами, все вже відпрацьовано, адже навесні в умовах карантину українці святкували Великдень. Тому у випадку відкритих храмів – люди всередині них мають дотримуватися чітких вимог: дистанція 1,5 метра, маски та почергове відвідування церкви. Усе це контролюватиметься поліцією.

Якщо хтось не буде виконувати законні вимоги поліції, то є адміністративна і навіть кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, в Україні обговорюють можливість введення локдауна на час зимових свят. Водночас, прихильників локдауну побільшало, особливо на Новий рік.

А тим часом, на Софійській площі вже встановлюють новорічну ялинку. Вже навіть причепили капелюх.

Як повідомлялося раніше, тематикою Нового року-2021 стане казковий ліс, а головна ялинка країни буде найбільш незвичною за останні роки. Також буде розроблено казковий новорічний маршрут, який протягнеться через пішохідно-велосипедний міст, парк Володимирська гірка, Алею художників, Андріївський узвіз та до Контрактової площі.

Останні новини