Вакциновані мають бути всі, інакше це є дискримінація — петиція про обов’язкове щеплення студентів

23:18 28.10.2021

Автор петиції зазначає, що сам факт можливості відсторонення невакцинованих викладачів - є обґрунтованим і доречним, але за умови відсутності цієї норми щодо інших учасників навчального процесу (щонайменше повнолітніх студентів із заморожуванням стипендії), ця норма набуває дискримінаційного характеру.

Про це ідеться у петиції

Зазначається, що в Україні на даному етапі пандемії,  є певні нормативні рішення, які дозволяють відстороняти невакцинованих викладачів закладів вищої освіти від виконання своїх обов’язків без збереження заробітної плати.

Автор петиції до Кабміну стверджує, що ці норми є вибірковими та не враховують всіх учасників навчального процесу, які можуть створювати ефекти для розповсюдження вірусу. Наприклад, у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка станом на 2020 рік було 2974 викладачі при понад, ніж 28 000 здобувачів вищої освіти. Саме студенти та інші здобувачі освіти є основним контингентом закладів вищої освіти, статус яких цілком ігнорований у зазначених документах, вважає автор звернення.

“На наш погляд, вимога щодо вакцинації має стосуватися всіх учасників навчального процесу – не лише викладачів і допоміжний персонал закладів вищої освіти, а також студентів, які числом зазвичай переважають викладачів”, – зазначається у зверненні.

Саме тому основною вимогою петиції є застосування адміністративних заходів сприяння вакцинації до всіх учасників навчального процесу, як того вимагає конституційний принцип рівності громадян, а також суспільний інтерес і потреби безпечного професійного середовища.

Як відомо, нещеплених освітян з листопада почнуть відстороняти від роботи.

 

Останні новини