Україна не може використовувати вакцину країни-агресора – Марина Порошенко

Автор: Марія Супрун
19:46 10.03.2021

Фракція «Європейська Солідарність» у Київраді вважає неприпустимим використання вакцини проти коронавірусу російського виробництва.

На цьому наголосила лідер «ЄС» у Києві Марина Порошенко на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я і соціальної політики.

«Українське законодавство чітко визнає РФ військовим агресором та окупантом. А постанова Кабміну забороняє в Україні реєстрацію вакцин, або інших препаратів від коронавірусу, які розроблені чи вироблені агресором. Вакцина «Спутник-V» розроблена в Росії і не може бути застосована та розповсюджена в Україні та столиці зокрема», – підкреслила Порошенко.

Також вона наголосила, що Україна за жодних умов не може наповнювати російський бюджет.

«Виглядатиме дуже цинічно, коли ми з одного боку боремося з російською агресією на сході нашої держави, коли від російських куль гинуть наші воїни, а з іншого – ми платимо Росії гроші за вакцину, які потім можуть піти на фінансування війни на Донбасі. «Європейська Солідарність» категорично засуджує це», – зазначила Порошенко.

Голова комісії Київради з питань охорони здоров’я також зауважила, що російський препарат для щеплень не пройшов третій етап клінічних досліджень. І вакцинація ним суперечить всім загальноприйнятим протоколам проведення випробувань.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що депутат ОПЗЖ намагається “протягнути” в Київраді російську вакцину “Спутник V”.

Засідання Київради заплановано на завтра, 11 березня.

Останні новини