У Києві дільничий торгував психотропами

Автор: Тетяна Сененко
15:26 22.10.2021

У Києві судитимуть поліцейського за регулярний збут наркотиків. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Встановлено, що 35-річний правоохоронець під час виконнаня своїх обов’язків систематично збував амфетамін місцевим мешканцям. Його товариш виготовляв психотропні речовини у нарколабораторії на Броварах.

В ході розслідування лабораторію ліквідовано, заявили правоохоронці.

Під час обшуку у приміщенні виявлено обладнання та хімікати, у тому числі прекурсори, необхідні для виготовлення психотропних речовин, а також амфетамін в особливо великому розмірі.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено.

Дії наркоторговців кваліфіковано за ч. 2 ст. 307 КК України, санкція якої передбачає максимальне покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна. Обвинувальний акт направлено до Дніпровського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Читайте також: Алкоголю мало. В п’яного водія в машині знайшли речовини, схожі на наркотики

Дії виробника психотропних речовин кваліфіковано за ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 1 ст. 317 КК України, максимальна санкція, яких передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна. Обвинувальний акт направлено до Броварського міськрайонного суду Київської області, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше поліцейські Києва затримали матір та сина за збут наркотиків на території Лісового масиву. В них вилучили згортки із ймовірно наркотичною речовиною амфетамін та психотропом PVP, а також провели невідкладний обшук у квартирі.

 

Останні новини