Ремонт тунелю між станціями метро “Деміївська” – “Либідська”: будівельники почали демонтувати залізобетонні тюбінги

Автор: Галина Ворона
15:33 30.04

На будівельному майданчику між станціями метро "Деміївська" – "Либідська" почали демонтувати залізобетонні тюбінги.

Про це повідомляє Київський метрополітен.

Як пояснили у підземці, для прискорення робіт будівельники провели часткове розкриття тунелю, влаштувавши технологічний отвір для транспортування назовні демонтованого колійного бетону і подання необхідних матеріалів.

Відновлювальні роботи на будівельному майданчику проходять у цілодобовому режимі. Зокрема наразі здійснюють розробку котловану з кріпленням третього ярусу, очищення залізобетонних поверхонь та видалення демонтованого бетону. Крім того, проводять хімічне закріплення ґрунтів затунельного масиву, підготовку поверхні тунелю для додаткового підсилення”, – йдеться у повідомленні метрополітену.

Також зазначається, що роботи на будівельному майданчику проходять 24/7. Фахівці докладають максимум зусиль, аби відновити рух поїздів синьою лінією метро до кінця літа 2024 року.

Читайте також: Стало відомо, у скільки обійдеться ремонт тунелю метро між станціями “Деміївська” та “Либідська”

Як писав “ВК“, шість станцій столичної підземки від “Деміївської“ до “Теремків“ зупинили 8 грудня на пів року у зв’язку з ремонтом перегінного тунелю, який почав “протікати“. Затоплення метро почала розслідувати прокуратура – мова про службову недбалість.

За попередніми висновками, причиною деформації тунелю між станціями “Деміївська”-“Либідська” є неякісні проєктні рішення та будівельно-монтажні роботи спорудження конструкції тунелю цієї ділянки.

 

Останні новини