Театру на Подолі можуть присвоїти ім’я Віталія Малахова

Автор: Марія Супрун
14:01 09.11.2021

Київському академічному драматичному театру на Подолі можуть присвоїти ім'я режисера Віталія Малахова, який днями пішов з життя.

Про це повідомила лідерка «Європейської Солідарності» в Києві, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики Марина Порошенко.

За її словами, вона вже направила депутатське звернення київському міському голові Віталію Кличку щодо присвоєння Театру на Подолі імені Віталія Малахова.

“Згадую про нього із теплотою і повагою, захоплююся його блискучим режисерським талантом. Нова історія Театр на Подолі, такого, яким ми знаємо його зараз, почалася з Віталія Юхимовича, з його родини. Його донька Даша прийшла до мене із ідеєю відродження театру на Андріївському узвозі. Звісно, ми з Петром Олексійовичем підтримали це чудове починання, і у 2017 році тут постав оновлений Театр на Подолі, виплеканий і викоханий Віталієм Малаховим, знаний і улюблений серед киян”, – зазначила Марина Порошенко.

Віталій Малаховнародний артист України,  український театральний режисер, художній керівник-директор Київського драматичного театру на Подолі. Лауреат національної премії України ім. Т. Г. Шевченка в галузі мистецтва 2008 року. Малахов є лауреатом фестивалей «Київська Пектораль»,  одним із засновників Міжнародного театрального фестивалю «Київ — Травневий».

Нагадаємо, Віталій Малахов помер 4 листопада на 68-му році життя. 8 листопада Київ попрощався з режисером (ФОТО). 

Останні новини