Суд дав згоду на затримання Порошенка – що кажуть адвокати п’ятого президента

Автор: Марія Супрун
16:00 24.12.2021

Печерський районний суд дав згоду на затримання п'ятого президента України, лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка.

Про це пишуть Українські Новини з посиланням на джерело у правоохоронних органах.

Рішення прийнято сьогодні вранці в рамках розслідуваної ДБР справи за підозрою у державній зраді.

Суд дав згоду на затримання Порошенка з метою приводу до суду для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 1 млрд грн.

Водночас, захист Петра Порошенка очікує офіційної інформації з Печерського районного суду Києва та з Офісу генпрокурора щодо подання клопотання до суду про обрання запобіжного заходу Порошенку у вигляді арешту з альтернативою застави в 1 млрд грн у справі про постачання вугілля з окупованої території.

Така інформація цілком може бути правдивою, тим паче що ці органи мовчать і своїх коментарів не дають“, – сказав сьогодні на брифінгу адвокат Порошенка Ігор Головань.

Адвокат Ілля Новіков уточнив: “Нам поки що не відомо, чи ухвалив Печерський або інший суд рішення стосовно арешту Петра Порошенка (заочно), ми орієнтуємося на інформацію в ЗМІ… Достовірно ми знаємо, що таке рішення не ухвалювалося у присутності адвокатів Порошенка“.

За його словами, якщо було подано до суду відповідне клопотання, то “його буде розглянуто в таємному режимі”.

Ми очікуємо будь-якої інформації з Печерського суду… Очікуємо інформації від Офісу генпрокурора, щоб вони спростували або підтвердили наявність такого клопотання, і чекаємо, що нам своєчасно повідомлять про розгляд такого клопотання“, – додав він.

На ситуацію відреагував мер Києва Віталій Кличко. За йог словами, ті дії, які відбуваються сьогодні щодо п’ятого Президента України шкодять державі. Бо, коли такі серйозі виклики і всередині країни, і біля її кордонів, подібні дії негативно впливають і на ситуацію в державі, і на імідж України.

Що думає весь світ, коли два Президенти однієї країни конфліктують між собою? Що думають громадяни країни, коли її нинішній і колишній Президенти з’ясовують, хто більший ворог? Хоча справжній ворог – відомий, і загрожує подальшою агресією. А країна – давно в облозі бідності, корупції, високих тарифів, коронавірусу та економічної кризи. Сьогодні , як ніколи, необхідні єдність українського суспільства, спільні зусилля всіх патріотичних сил. Щоб зберегти країну, її незалежність і європейське майбутнє. Нам потрібно боротися не один проти одного, а за Україну!“, – написав Кличко в Telegram.

Нагадаємо, Петру Порошенку оголошено підозру у держзраді по “вугільній справі”.  Адвокат Ілля Новіков вважає, що  в Офісі генпрокурора розуміють незаконність підозри Порошенку, а депутати “Європейської Солідарності” у Київраді заявляють про відверте переслідування  опозиції. Зокрема, депутат Київради Володимир Ар’єв вважає, що в Кремлі аплодують цьому рішенню.

Останні новини