Столичних медпрацівників хочуть застрахувати

16:38 10.06.2020

Депутати Київради розглядають можливість страхування медпрацівників комунальних закладів охорони здоров’я. Таким чином влада столиці хоче підвищити рівень соціального захисту персоналу лікарень.

Як повідомляє пресслужба мерії, сьогодні депутати комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціального захисту підтримали проєкт рішення “Про страхування життя та здоров’я медичних працівників комунальних закладів охорони здоров’я м. Києва під час виконання професійних обов’язків”.

Співавтор проєкту рішення, депутат Київради Алла Шлапак зазначила, що депутати пропонують затвердити муніципальний пакет додаткових соціальних гарантій медичним працівникам, що проявляють громадянську відповідальність та людську мужність, надаючи допомогу хворим в умовах підвищеного ризику для власного здоров’я

За її словами, Департамент фінансів має розробити відповідний механізм і визначити вартість такої послуги.

За моїми підрахунками на основі даних страхових компаній, таке страхування буде коштувати міському бюджету приблизно 600 грн на одного медпрацівника», – додала Шлапак. 

Вона пояснила, що мова йде не лише про страхування життя та здоров’я медичних працівників в умовах поширення Covid-19. Соціальні гарантії мають намір поширити загалом на виконання професійних обов’язків, на випадок захворювання, настання у зв’язку з цим інвалідності або смерті.

Проєкт рішення має також розглянути постійна комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Читайте також: Отримають страхування, якщо стануть інвалідами. Чому шанси медиків отримати надбавки – мізерні

Нагадаємо, Верховна Рада встановила виплати медикам у разі інвалідності чи смерті від коронавірусу.

Останні новини