Російські окупанти вбивали цивільне населення в Бучі снарядами з флешетами

Автор: Галина Ворона
23:53 24.04.2022

Десятки мирних жителів Бучі були вбиті флешетами - загостреними сталевими дротиками, схожими на дартс. Ними були начинені снаряди російської артилерії. Цю протипіхотну зброю почали використовувати ще за часів Першої світової війни.

Про це пише британське видання The Guardian.

Патологоанатоми та коронери, які ексгумували тіла з братських могилах, заявили, що виявили у головах і грудях загиблих невеликі металеві дротики.

Незалежні експерти зі зброї, яким доручили вивчити знімки металевих стріл, підтвердили, що мешканців Бучі було вбито флешетами.

Ці дрібні металеві дротики містяться в снарядах танкових або польових знарядь. Кожна оболонка може містити до 8000 флешет. Після пострілу снаряди розриваються, коли підривник із таймером детонує та вибухає над землею. Флешети довжиною від 3 до 4 см звільняються з оболонки та розходяться по конічному периметру шириною близько 300 м та довжиною 100 м.”, – зазначають журналісти у своїй статті.

Попадаючи в тіло, флешет може змінювати жорсткість, згинатись у гачок, а задня частина стріли, що складається з чотирьох плавників, часто відривається, викликаючи повторне поранення.

Ці снаряди не заборонені міжнародними конвенціями, але їхнє застосування в населеному пункті з щільною житловою забудовою є порушенням міжнародного гуманітарного права.

Читайте також: “Усіх поставили до стіни, а самі сіли їсти. Потім змусили на колінах вийти з будинку”. Історія бучанки, що побувала під окупацією

Нагадаємо, кожен третій вбитий окупантами на Київщині – з Бучі.

Останні новини