Провал з вакцинацією “загрожує нацбезпеці не менше ніж телеканали кума Путіна“ – “ЄС“ Ірпінської міськради звернулася до Президента й РНБО

15:00 08.02.2021

Фракція “Європейської Солідарності“ в Ірпінській міській раді звернеться до Президента України Володимир Зеленського та РНБО з вимогою в якнайшвидше зареєструвати вакцину Pfizer, почати її закупівлю, а відтак і вакцинацію українців. Наразі нормативно-правові акти вакцини Pfizer для реєстрації досі перебувають у стані погодження та потребують ухвалення законодавчих змін.

Про це йдеться у листі-відповіді уповноваженому представнику депутатської фракції «Європейської Солідарності» в Ірпінській міській раді Наталії Іздебській від Міністерства охорони здоров’я.

На думку авторів заяви, повний провал з вакцинацією від коронавірусу в країні “загрожує національній безпеці не менше ніж телеканали кума Путіна“.

“Українці мають бути захищені і на фронті, і в тилу. І від зовнішніх ворогів, і внутрішніх. Зокрема й від недолугості чиновників в боротьбі з коронавірусною хворобою“, – заявляють автори звернення.

Нагадаємо, два тижні тому депутатська фракція “ЄС“ Ірпінської ОТГ звернулася до компанії Pfizer Україна з запитом про можливість придбати зазначену вакцину для щеплення жителів громади. Отримали відповідь, в якій зокрема, йдеться, що придбати вакцину неможливо через відсутність відповідної її реєстрації в Україні.

А тим часом у Києві складають списки людей на вакцинацію від COVID-19. Для цього консультативно-діагностичні центри міста вже розпочали верифікацію цільових груп.

 

 

Останні новини