Повернення Порошенка, масове мінування та прибирання ялинки – топ-3 новини дня

Автор: Марія Супрун
20:57 12.01.2022

Сьогодні день був сповнений різними новинами. Зокрема, стало відомо, коли Петро Порошенко повернеться в Україну, коли будуть розбирати головну ялинку країни. Крім того, столицею прокотилася хвиля мінувань.

“Великий Київ” зібрав для Вас топ-3 новини середи, 12 січня.

Повернення Петра Порошенка

Сьогодні в “Європейській солідарності” повідомили, яким рейсом повернеться в Україну лідер політсили, п’ятий президент Петро Порошенко.

Наразі Порошенко знаходиться в Брюсселі, де проводить важливі міжнародні зустрічі, а прилетить 17 січня о 9 ранку. В політичній партії зауважили, що оприлюднили дану інформацію “задля економії бюджетних коштів, які Банкова сьогодні витрачає на незаконне слідкування за лідером опозиції”.

У свою чергу, адвокати п’ятого президента вимагають від правоохоронної системи повернутися у правове поле й призначити судове засідання на 17 січня. 

До слова, десятки політиків, громадських діячів та ветеранів ООС заявили про готовність підтримати Петра  Порошенка, зустрівши в аеропорту. Підтримав флешмоб і невідомий репер з Київщини, який “підірвав” мережу треком про повернення Порошенка.

Читайте також: Політичним переслідуванням лідера опозиції Порошенка влада повертає країну у минуле – Володимир Прокопів

Масове мінування

Сьогодні Києвом прокотилася хвиля мінувань. Анонім повідомив про вибухівку на станціях метро та в аеропортах.

Так, вдень 12 січня через анонімне повідомлення про замінування станції “Площа Льва Толстого” та “Палац спорту” були закриті на вхід і вихід. Згодом стало відомо про закриття ще двох станцій – “Вокзальної” та “Театральної”. 

Правоохоронці також отримали повідомлення про замінування аеропортів “Бориспіль” та “Київ” (“Жуляни”). Згодом всі об’єкти перевірили, вибухівку не знайшли.

За словами голови Нацполіції Ігоря Клименка, протягом останньої доби в Києві було перевірено 350 “замінованих” шкіл. За новорічні свята до поліції надійшло понад 130 повідомлень про замінування різних об’єктів.

Прибирання ялинки

Ще однією новиною стало те, що головна ялинка не достоїть до Водохреща. Прибирати головну ялинку країни на Софійській площі в Києві розпочнуть 17 січня.

Нагадаємо, головна новорічна ялинка України, яка встановлена на Софійській площі в Києві, увійшла до Топ-15 найкрасивіших ялинок Європи.

Останні новини