На Київщині закатували до смерті 400 людей, в Бородянці – 200 зникли безвісти

Автор: Марія Супрун
18:31 07.04.2022

Близько 200 людей вважаються зниклими безвісти у Бородянці Київської області. Там уже розпочато розбір завалів багатоквартирних будинків, де під час завдання авіаційних ударів перебували мирні жителі міста.

Про це на брифінгу повідомив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

«Вчора розпочалися роботи у Бородянці. Розпочато розбір завалів будинків, зруйнованих внаслідок ударів російської авіації. Зруйновано близько 10 будинків, під завалами яких залишились українці. Вже знайдено тіла 4 загиблих під руїнами – і це лише початок. Зруйновані 5-поверхові будинки розібрані лише на 3 поверхи. Але люди від бомбардувань ховалися у підвалах. Зниклими безвісти числяться близько 200 людей, і ми розуміємо, що багато хто з них уже зник назавжди», – сказав Геращенко.

За його словами, місця масових вбивств, катувань та поховань виявлено у Бучі, Гостомелі, Мотижині.

«Наразі відомо про більш ніж 400 убитих цивільних на території Київської області, але ця цифра збільшуватиметься», – сказав Геращенко.

За його словами, МВС та Офісу генерального прокурора України відомі імена керівників підрозділів російської армії, які перебували у Київській області. Прокурори зроблять так, щоб ніхто не уникнув правосуддя за військові злочини. 

Нагадаємо, в Бучі знайшли три місця масових розстрілів людей, окупанти також вбили вагітну жінку з дітьми.

Останні новини