На базі Ірпінського дитячого табору “Сокіл“ необхідно створити сучасний дитячий оздоровчий комплекс

19:09 11.02.2021

Виконком Ірпінської міської ради ухвалив рішення взяти участь в аукціоні, на який Державна виконавча служба виставила Ірпінський дитячий табір “Сокіл“.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Ірпінської міської ради від Тимур Нагалевський.

За його словами, він, за дорученням фракції “Європейської Солідарності“ в Ірпінській міськраді, звернувся до мера Ірпеня з проханням просити Нацбанк та Кабмін передати дитячий табір в комунальну власність громади.

Втім отримав негативну відповідь.

І тут цілком несподівано з’явився промінчик надії. Міськвиконком таки дослухався до думки громади. Та й до мого депутатського звернення теж“,

– зауважив Нагалевський.

Депутат припускає, що рішення виконкому має бути підкріплено відповідним рішенням міської ради та сподівається, що міськрада ухвалить його вже на найближчій сесії.

Табір “Сокіл“ розташований у рекреаційній лісовій зоні з віковими дубами й соснами. Площа земельної ділянки майже 5 га. Земля ця, на відміну від закинутих приміщень табору, й так є в комунальній власності міста.Тепер головне – виграти аукціон. І табір буде цілковито належати місту. А далі справа лише за ефективним використанням зазначеної ділянки. На мою думку, не змінюючи її цільового (рекреаційного) призначення“,

– пояснив він.

Нагалевський впевнений, на базі існуючого табору необхідно створити сучасний дитячий оздоровчий комплекс.

“Вважаю, як і багато ірпінців, – там має бути сучасний дитячий оздоровчий комплекс комунальної форми власності. І в жодному разі не черговий багатоповерховий ЖК на десяток-кільканадцять хмарочосів. Багаторічні дерева не повинні постраждати. Гадаю, і депутатський корпус, і громада повинні забезпечити подальший ефективний контроль за розвитком подій навколо табору“, – наголосив депутат.

Нагадаємо, депутат Київської облради від “ЄС“ Владислав Одинець наголосив, що вже навесні 2021 року розпочнеться капітальний ремонт дороги у селі Кожухівка Данилівського старостинського округу Київської області.

    Останні новини