На АЗС знову здорожчав бензин і дизель – до чого готуватись водіям

Автор: Галина Ворона
15:12 06.05.2022

Міністерство економіки оприлюднило нову вартість бензину і дизельного горючого, на основі яких торгові мережі та роздрібні продавці зможуть визначати розмір власної націнки під час продажу палива.

Як повідомляється на сайті міністерства, розрахункові ціни для бензину підвищено на 1,64 грн (з 29,55 грн до 31,19 грн за літр), для дизельного пального – на 1,97 грн (з 33,66 грн. до 35,63 грн. за літр).

Це означає, що з урахуванням урядової постанови, яка регламентує максимальну роздрібну націнку у розмірі 6,5 грн на бензин та 7 грн дизпаливо, АЗС можуть продавати літр бензину по 37,69 грн, а дизель – по 42,63 грн/л. 

Вартість преміального бензину не обмежується, якщо на заправці продається також звичайний бензин.

У протилежному випадку преміальні марки горючого можна продавати з надбавкою у 5% до ціни “звичайного”, це приблизно 39,5 грн/л – бензин і 44,8 грн/л – дизель.

Читайте також:  Дефіцит пального на АЗС. Як і де купити талони на бензин та дизель

Нагадаємо, напередодні у мережах АЗС злетіла вартість автогазу.

Як відомо, з бензином у травні буде важко, сподіваюсь у червні буде вже легше, говорить експерт.

Раніше “ВК” писав, що зі столичних заправок зник бензин А-95. Також повідомлялося, що у Києві почався ажіотаж на заправках через брак пального. АЗС почали обмежувати продаж. Міська влада закликає киян, і зокрема водіїв, не пересуватися містом приватним автотранспортом без нагальної потреби через брак палива. 

Нагадаємо, створено онлайн-мапу де можна перевірити, які АЗС працюють у Києві. 

Останні новини