Митрополит Епіфаній привітав українців зі святом Покрови Богородиці та Днем захисників України

Автор: Анна Ткаченко
15:19 01.10.2023

За словами Предстоятеля ПЦУ сьогоднішнє свято нагадує нам про важливість об’єднання в молитві та вшануванні полеглих Героїв для майбутнього нашої України.

Відеозвернення Блаженнішого Митрополита Епіфанія оприлюднили на сторінці Православної церкви України.

«Сьогоднішнє свято Покрова Богородиці особливе. Вперше ми відзначаємо його 1 жовтня, так буде і надалі. Вперше також День захисників України відзначаємо 1 жовтня, і вперше — всеукраїнською хвилиною мовчання, на знак глибокої шани нашим полеглим новітнім Героям, які віддали свої життя за волю й незалежність України. Світла і вічна їм пам’ять», — зазначає Митрополит Епіфаній.

Він також підкреслив, що український народ здавна по-особливому шанує Божу Матір, відчуваючи Її захист і молитовний покров.

«Понад тисячоліття височіє у центрі нашої столиці Свята Софія, де ми бачимо молитовно піднесені руки Богородиці Оранти, Яка, як Нерушима Стіна, предстоїть у молитві перед Сином Своїм, нашим Спасителем, підносячи прохання про людей, які страждають, про захист тих, хто потребує, про оборону життя і правди. Ми знаємо, що правда — на нашому боці, а тому віримо в перемогу над ворогом» — говорить Предстоятель Православної церкви України.

Також у своєму відеозверненні релігійний діяч закликав підносити сердечні молитви до нашої Небесної Захисниці, щоби Вона покрила нас і цілу Україну від усякого зла чесним Її омофором! А також молитися за кожного захисника і захисницю Батьківщини, за кожну матір новітнього Героя, за усі родини військовослужбовців, їхніх дружин, дітей — за кожного і кожну.

«Нехай ця духовна молитва об’єднує нас і надихає на подолання всіх перешкод. Пресвята Богородице, допомагай нам завжди!»-зазначив Митрополит Епіфаній.

Нагадаємо, глава держави Вололодимир Зеленський у неділю, 1 жовтня, привітав українців із Днем захисника та захисниць.

Останні новини