Кашель триває довше, алергія не лікується: дізнавшись правду про м’ясо назавжди розлюбите курятину

Автор: Оксана Тупальська
04:14 10.05

Вживання курятини із мас-маркетів не менш небезпечне для здоров'я як смаження напівфабрикатів. Після тривалого харчування деякими видами м'ясної продукції люди місяцями лікують банальні респіраторні захворювання та заробляють хронічні недуги.

Смачна курочка буває шкідливою, коли під час її розведення додають корми, що прискорюють ріст птахів, а для підсилення ефекту підгодовують антибіотиками, розповідає сімейний лікар Людмила Камінська. 

Перед вживанням вона рекомендує вимочувати м’ясо у спеціальному розчині, а вирушаючи на закупи цікавитися, хто виробляє курей та що входить до їхнього раціону. 

@ludakaminski Свіжість курячих напівфабрикатів так само, як і м’ясних, перевіряється 🫳натисканням пальця на грудні/тазостегнові м’язи. На поверхні не повинно бути 🤮слизу. 🤧Кислий або прогірклий запах також будуть свідчити про погану якість продукту – НЕБЕЗПЕКУ❌ ✅Найкращий спосіб позбутися хімії в курці – зняти шкіру. Саме м’ясо необхідно ✅замочити у розчині з води, солі (3-4 л солі на 1 л) та лимонного соку. Слід зазначити, що розрізнити, чи містить м’ясо розчин, можна легко на сковорідці➡️🙀якщо з м’яса тече не кров, а рідина, схожа на воду, то це означає, що продукт містить хімію. Раніше повідомлялося, що магазинну курятину наштрикують злором/пеніциліном/ін. Антибіотиками❗️ ✅ курку очистити від антибіотиків➡️, РЕКОМЕНДОВАНО її варити, а НЕ смажити. При варінні вони частково руйнуються (напіврозпад більшості антибіотиків відбувається при 100°С за 3 хвилини, а при 50 за 2,5-3 години), а частково переходять у бульйон, тому необхідно злити його і залити курку свіжою водою (а ще краще злити дві води). ❌НЕ МИЙТЕ КУРКУ❌ Для того щоб убезпечити організм від сальмонел і лістерій➡️ варити куряче м’ясо не менше 20 хвилин. Якщо ж ви смажите курку на грилі або мангалі ➡️ не повинно залишитися непроварених або непросмажених ділянок, особливо біля кісток і в товщі м’язів(t 70 °С у товщі продукту вбиває сальмонели та лістерії за 15-20 хвилин. ❗️жодної свіжої крові та сирого м’яса! Будьте здорові Ваша Dr. Luda Kaminska 💚🌿# ендокринолог #схуднутишвидко #харчування#лікар #лікар_англія ♬ оригінальний звук – ludakaminski

Розрізнити, чи містить м’ясо розчин, можна легко на сковорідці. Якщо з нього тече не кров, а рідина, схожа на воду, то це означає, що продукт містить хімію, – каже лікарка.  

Раніше “ВК” розповідав, що варто їсти перед сном, щоб приходили “рожеві слоненята”, а відпочинок був у насолоду. 

Останні новини