Не треба нікуди ходити: киянам розповіли, як можна реструктуризувати борг за комуналку дистанційно

Автор: Вікторія Мілюта
00:38 10.05

У Центрі комунального сервісу віднедавна запровадили нову послугу - тепер укласти договір реструктуризації боргу за комуналку можна за допомогою електронного цифрового підпису.

Як розповіли в ЦКС, це дозволяє підписати договір без візиту до сервісного центру або перебуваючи за кордоном.

«Договір реструктуризації дозволяє уникнути додаткових фінансових витрат та сплачувати борг зручними для сімейного бюджету частинами», – зазначають фахівці.

Щоб підписати договір за допомогою ЕЦП необхідно:

1. Звернутися до ЦКС через дистанційні канали зв’язку (Facebook, Skype, Telegram).

2. Надіслати заяву, фото або скан-копії документів (шаблон заяви та перелік необхідних документів, надасть фахівець сервісного центру). Після узгодження деталей (наприклад – необхідності відкриття нового особового рахунку, перевірки інформації про квартирні лічильники, обговорення строку та суми обов’язкового платежу у випадку укладення договору реструктуризації) співробітник сервісного центру підготує проєкт договору та надішле його споживачу.

3. Підписати договір за допомогою ЕЦП (використовуйте один з державних безкоштовних сервісів для накладення ЕЦП – sign.diia.gov.ua чи czo.gov.ua/sign), зберегти підписаний документ та відправити його у сервісний центр разом з файлом, що підтверджує підписання документа.

Читайте також: В ЦКС нагадали 5 способів передати показники лічильників води

4. Отримати договір, підписаний фахівцем сервісного центру за допомогою КЕП.

Перелік документів, необхідних для укладення договору, можна знайти на сайті ЦКС в рубриці «Часті питання» розділ – «Боржникам».

Раніше «ВК» писав, що найбагатший район Києва найбільше заборгував за послуги ЖКГ.

Останні новини