Справа “п’яних блогерських” вечірок: організатор вийшов з-під варти

Автор: Любава Лисичкіна
22:15 09.05

Мова йде про одного з тих, хто входив до групимолодих людей, яка створювала контент сексуально-насильницького характеру за участі жінок.

Як повідомили Суспільному у відповіді на запит в Київській обласній прокуратурі, Андрій Ярина вийшов з-під варти після внесення застави в 272 500 гривень.

Прокурор наполягав на продовженні обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді безальтернативного тримання під вартою. Голосіївський районний суд задовольнив клопотання прокуратури частково.

“Рішенням суду йому продовжили тримання під вартою із визначенням застави в розмірі 272 500 грн. Цю суму обвинувачений вніс, у зв’язку з чим його було звільнено з-під варти”, — зазначили в прокуратурі.

Водночас обвинувачуваного зобов’язали носити електронний засіб контролю, не виїжджати без дозволу суду із населеного пункту, в якому він проживає, не спілкуватися зі свідками та потерпілими, а також здати на зберігання закордонний паспорт.

Нагадаємо, група молодих людей створювала контент сексуально-насильницького характеру за участі жінок. Вони розпивали з ними спиртні напої, після чого здійснювали вульгарні дії, знімаючи все це на власні мобільні телефони.

Відео за участі жінок викладали у телеграм-канал і соціальні мережі, залишаючи принизливі дописи та коментарі. Раніше організатору та другому учаснику цих зустрічей повідомлено про підозру у виготовленні, зберіганні і розповсюдженні зображень порнографічного характеру.

“ВК” писав про те, що блогер Олег Захаров, який є фігурантом гучної справи зі зґвалтуванням на “п’яних вечірках” у Києві, відгуляв розкішне весілля у Львові. Захаров — третій учасник справи про “п’яні вечірки”, на яких знущалися з дівчат. У березні2023 року хлопцю повідомили про підозру у вчиненні насильницьких дій сексуального характеру без добровільної згоди.За версією слідства, блогер вмовив неповнолітню дівчину взяти участь у стрімі.

Раніше повідомлялося, що любителів “п’яних вечірок” і гвалтувань відправлять на фронт.

Останні новини