Вбивці поруч: на Параді Перемоги разом із Путіним посадили військового з дивізії, яка була у Бучі

Автор: Любава Лисичкіна
22:41 09.05

Як відомо, за час окупації в Бучі росіянами було вбито 637 мирних жителів. За словами мера міста, було вбито кожного п’ятого з числа тих, хто залишався в окупованому місті.

Як повідомляється, журналісти співставили обличчя “героїв” на задньому плані президента Росії і знайшли серед них тих, хто був в Україні.

Зокрема, однією з центральних фігур (розташований у центрі за Путіним) є майор Борис Дудко, військовий із Пскова, причетної до тортур мирних мешканців Бучі навесні 2022 року. Він служив заступником командира 124-го окремого танкового батальйону 76 гвардійської десантно-штурмової дивізії ВДВ. Звання Героя Росії майор отримав за те, що танки батальйону в лютому 2022 року «знищили близько 20 одиниць техніки» військових у бою.

Військові 76-ї дивізії ВДВ з Пскова могли бути причетні до насильства щодо мирних жителів Бучі навесні 2022 року, писала агенція Reuters. Влада України заявляла, що підозрюють у військових злочинах десантників зі 104-го та 234-го полків 76-ї дивізії . The New York Times у грудні 2022 року встановили імена щонайменше 22 військовослужбовців із 234 полку, які могли бути причетні до вбивств мирних жителів Бучі на вулиці Яблонній.

Як відомо, за час окупації в Бучі росіянами було вбито 637 мирних жителів. Вбито було кожного п’ятого з числа тих, хто залишався в окупованому місті, заявив мер Бучі.

Нагадаємо, що вранці 24 лютого 2022 року Росія почала повномасштабну війну проти України. Противник атакував мирне населення, зокрема, у Київській області. Частина населених пунктів виявилася тимчасово окупована російськими військами, в тому числі і Буча.

Російські військові на важкій техніці увійшли до Бучі зранку 27 лютого 2022 року. Того ж дня міський голова Анатолій Федорук повідомив про перших загиблих. Протягом 33 днів окупації ворог тероризував цивільне населення Бучі.   

31 березня 2022 року Збройні сили України звільнили Бучу від російської окупації.

Останні новини