Контейнери-“дзвіночки” їдуть у Подільський район. Мешканці можуть обрати локації

13:22 06.08.2020

У столиці продовжується реалізація проекту впровадження роздільного збору побутових відходів, у рамках якого райони міста облаштовують спеціальними контейнерами. Нещодавно такі контейнери з’явились в Оболонському районі, а тепер їх почали встановлювати в Подільському районі. Мешканців району, які прагнуть сортувати сміття, запрошують долучатися до процесу та надавати пропозиції з адресами та локаціями до встановлення.

Про це повідомляє “Київкомунсервіс”.

За словами комунальників, на основі звернень мешканців Подільського району, спільно з Подільською районною в місті Києві державною адміністрацією та КП “Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Подільського району м. Києва” визначать
локації, узгодять адреси та сформують маршрути вивезення відходів.

Звернення на встановлення контейнерів можна подати за посиланнямПри цьому слід враховувати наявність на прибудинковій території майданчику (4 х 2 метри) для встановлення та можливість заїзду спецавтотранспорту та ін.

Контейнери “дзвіночки” мають об’єм 2,5 м. куб та габаритні розміри (висота 1570 мм., діаметр 1730мм.), діаметр отвору для завантаження відходів 250 мм. При вивантаженні відходів спецавтотранспортом, контейнер піднімається на висоту мінімум 6 метрів.

На кожному контейнері нанесено інформацію, для якого виду відходів (ресурсоцінної сировини) він призначений, а за контактним номером телефону Ви можете подати інформацію щодо їх наповненості та необхідності вивезення.

Комунальники зазначають, що наразі по місту вже встановлено 478 контейнерів даного типу (229 – для пластику, 231 – для скла, 18 – для паперу).

Читайте також: Де в Києві жити добре: ревізія мікрорайону на Виноградарі – репортаж

Нагадаємо, раніше такі контейнери для сортування відходів було встановлено у центрі міста. Також облаштували контейнерами-“дзвіночками”Дарницький  і Оболонський райони. Сміттєві контейнери в Києві нанесли на інтерактивну карту.

Останні новини