Контейнери-“дзвіночки” прямують у Голосіїв. Локації для них можна обрати самим

19:57 06.11.2020

У столиці від району до району впроваджують роздільний збір побутових відходів і встановлюють спеціальні контейнери-"дзвіночки", у які окремо треба викидати скло, папір та пластик. Наразі у столиці 759 контейнерів даного типу. Наступним ними облаштують Голосіївський район.

Про це повідомляє “Київкомунсервіс”.

Мешканців Голосіївського району, які прагнуть сортувати сміття, запрошують активно долучатися до процесу та надавати пропозиції за посиланням з адресами та локаціями до встановлення.

На основі звернень будуть узгодженні місця встановлення на прибудинкових територіях у житловому секторі, виключно за адресами будинків, що входять до зони обслуговування КП «Київкомунсервіс».

Комунальники зауважили, що при поданні звернення на встановлення контейнерів необхідно враховувати наявність на прибудинковій території майданчику розміром 4 х 2 метри, можливість заїзду спецавтотранспорту та «думку кожного сусіда».

За попереднім досвідом встановлення контейнерів, мешканців Голосієва просять звернути увагу, щоб поруч не знаходились пункти прийому вторсировини, аби уникнути ситуацій із навмисним псуванням контейнерів та вилученням ресурсоцінних компонентів «мисливцями вторсировини», також необхідно виключити розміщення контейнерів на зеленій зоні.

На кожному контейнері нанесено інформацію, для якого виду відходів (ресурсоцінної сировини) він призначений, а за контактним номером телефону можна подати інформацію щодо їх наповненості та необхідності вивезення.

Читайте також: Сміттєві контейнери плавають у річці – на Русанівській набережній орудували вандали (ФОТО) 

Нагадаємо, раніше такі контейнери для сортування відходів було встановлено у центрі міста. Також облаштували контейнерами-“дзвіночками”Дарницький, Оболонський, Подільський та Шевченківський райони.

Комунальники створили “сміттєву” інтерактивну карту, за допомогою якої кияни можуть дізнатись майже всю інформацію, що стосується збирання і вивезення побутових відходів та повідомляти про негаразди чи про недобросовісних осіб, які користуються контейнерами на майданчиках та не мають укладених договорів.

Останні новини