Кличко стверджує, що спецперепустки отримали усі, хто потребував. Кому видали

Автор: Галина Ворона
13:21 07.04.2021

У Києві видали уже майже 500 тисяч спецерепусток на проїзд у громадському транспорті. Тимчасові незручності виникли через те, що видавали їх у вихідні. Але в понеділок та вівторок усі, хто потребував, отримали ці документи.

Про це розповів мер Києва Віталій Кличко під час брифінгу. 

За його словами, спецперепустки в першу чергу отримали працівники критично важливих сфер: медпрацівники, рятувальники, працівники комунальної, транспортної та соціальної сфер, працівники торгівлі та військові. 

Кличко стверджує, що майже 500 тисяч виданих перепусток для проїзду в громадському транспорті  – цілком достатньо.

Перепуски, зокрема, видали:

  • закладам охорони здоров’я та фармацевтики – 152 тисячі;
  • сфері промисловості (підприємствам з виробництва та реалізації продуктів харчування,
  • оборонної галузі, машинобудування) – 104 тисячі;
  • центральні органи виконавчої влади, державні та комунальні установи та організації отримали загалом 81 тисячу спецквитків;
  • військовослужбовці, рятуальники, правоохоронці, органи судової системи – 72 тисячі;
    підприємства житлово-комунального господарства – 46 тисяч;
  • працівникам ЗМІ видали – 4700 спецперепусток;
  • закладам культури, релігійної та ритуальної сфери – 2700.

Мер нагадав, що через велику кількість заявок терміново друкували додатково 100 тисяч спецперепусток.

Тимчасові незручності виникли через те, що видавали їх у вихідні. Але в понеділок та вівторок усі, хто потребував, отримали ці документи”, – сказав Віталій Кличко.

Він зауважив, такі спецквитки не можуть видати всім охочим.

Бо навіщо ми тоді запроваджували суворі обмеження? Ви бачили, скільки людей в понеділок намагалися потрапити в транспорт! Це всі працівники критично важливих підприємств? У мене питання! У нас локдаун, а люди продовжують поводитися, ніби все чудово і ніякої пандемії немає!” – обурився мер.

Національна поліція вже затримала кількох ділків, які продавали підробні спецперепустки, зауважив Кличко і закликав киян не купувати ніяких квитків в інтернеті.

Чимало було спекуляцій щодо кількості транспорту. Мовляв – не вистачало. Наголошую, комунальний транспорт працює за звичайним графіком і поки – в тій же кількості. У понеділок, за спецперепустками, наземним комунальним транспортом скористалися 200 тисяч пасажирів. Метро – майже 152 тисячі людей. У вівторок – 300 тисяч пасажирів скористалися наземним транспортом і майже 210,5 тисяч поїздок зафіксували в метро”, – заявив Віталій Кличко.

Він додав, що ситуацію у місті постійно моніторять ситуацію і в разі необхідності будуть коригувати графік руху і кількість транспорту залежно від пасажиропотоку, оскільки заповненість рухомого складу зараз в рази менша. У тому числі тимчасово змінитися може і розклад руху поїздів метрополітену.

Читайте також: Півгодини фотошопу і спецперепустка для проїзду готова (ВІДЕО) 

Нагадаємо, ще вчора сотні киян зі сльозами на очах благали видати їм спецперепустки для проїзду у громадському транспорті під час локдауну. Наприкінці дня видачу перепусток припинили,  хоча охочих їх отримати залишалось багато.

Раніше в ОП дорікнули Кличку за те, що залишив лікарів без спецперепусток на транспорт.

Знайшлись у столиці і ділки, які вирішили підзаробити на продажу в інтернеті спецперепусток на проїзд у громадському транспорті. Департамент транспортної інфраструктури звернувся до правоохоронців через ці оголошення. Згодом за продаж затримали 18-річну дівчину.

Останні новини