Грім не вдарить – Іван не перехреститься: кафе на Майдані таки прибере російську вивіску

Автор: Тетяна Сененко
15:32 22.02.2021

Після того, як заклад тривалий час ігнорував вимоги мовного закону, на нього поскаржилися Уповноваженому із захисту державної мови і справа зрушила з мертвої точки.

Адміністрація ресторану публічно не коментувала свою позицію з приводу затримок зі зміною вивіски. Чи буде змінено вивіски на інших закладах мережі (всього у Києві 7 таких кафе), не повідомляється, повідомляє київський адвокат Олег Дрига.

«Проте, після звернення до Уповноваженого із захисту державної мови та вжитих ним заходів державного контролю (встановлено факт порушення, складено акт і протокол) керівництво закладу харчування нарешті привело вивіску та зовнішні написи у відповідність до вимог законодавства» — повідомляє чоловік.

Адміністрація ресторану публічно не коментувала свою позицію з приводу затримок зі зміною вивіски. Чи буде змінено вивіски на інших закладах мережі (всього у Києві 7 таких кафе), не повідомляється.

Нагадаємо, у Києві, як і по всій Україні, з 16 січня цього року набула чинності 30 стаття мовного закону, яка зобов’язує усіх постачальників послуг комунікувати з клієнтами виключно державною мовою, якщо не надійшло окреме прохання споживача про інше.

І це не єдиний, і не найяскравіший мовний скандал останніх днів.

15-річна киянка Ліза Леоненко, котра днями заявляла у TikTok, що ненавидить українську мову і ніколи не буде дружити з людьми, які нею спілкуються, заспівала іншу пісню – тепер каже, що любить Україну та хоче в ній жити. Щоправда, любов’ю до своєї країни дівчина запалала після критики на свою адресу та появи відповідного профілю на сайті “Миротворець”.

Останні новини