Дотації транспорту та премії медикам: засідання Київради (ТРАНСЛЯЦІЯ)

Автор: Марія Супрун
12:26 07.12.2021

Сьогодні, 7 грудня, в столиці проходить пленарне засідання ІІ сесії Київської міської ради ІХ скликання.

Сьогодні Київрада має схвалити рішення про виплату премій столичним медикам. Про це Віталій Кличко заявив на початку засідання Київради, яке почалося традиційно із запізненням.

Планується, що вже в грудні медичні працівники столиці отримають матеріальне заохочення: лікарі – по 10 тисяч гривень, середній медичний персонал – по 8 тисяч гривень, молодший медперсонал – по 6 тисяч гривень.

Також депутати Київради мають схвалити зміни до Програми соціально- економічного розвитку та бюджету міста на 2021 рік, якими, зокрема, передбачене виділення 500 млн грн дотації тарифу на проїзд у комунальному транспорті підприємствам «Київпастранс» і «Київському метрополітен».

«Сьогодні ми повинні розглянути як невідкладний проект рішення про зміни до Програми соціально-економічного розвитку та бюджету міста на 2021 рік. Нагадаю, йдеться про наповнення статутного капіталу «Київтеплоенерго». Згідно з нашим рішенням, аби не піднімати тарифи на опалення і гарячу воду для киян, ми з вами виділили загалом 2 мільярди гривень. 400 мільйонів перерахували попередніми рішеннями. Тепер йдеться про 1,6 мільярда. Окрім «Київтеплоенерго» кошти також повинні отримати транспортні підприємства міста – «Київпастранс» і «Київський метрополітен». 500 мільйонів гривень як дотацію тарифу на проїзд у комунальному транспорті», – підкреслив Віталій Кличко.

З повним порядком денним можна ознайомитись тут.

Нагадаємо, минуле засідання Київради пройшло 2 грудня – що ухвалили депутати.

 

Останні новини