Дорожні патрулі, перенесення зупинок, зміна дорожніх знаків: місто виходитиме з дорожнього колапсу через підтоплення метро

Автор: Любава Лисичкіна
11:02 09.12.2023

Буде збільшено пропускну спроможність громадського транспорту, відрегульовано хронометраж перемикання сигналів світлофора.

Фото: ілюстративне

Про це повідомив міністр МВС Ігор Клименко після засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо ситуації із підтопленням декількох станцій метро у Києві.

На цьому засіданні вирішувалося питання про те, як уникнути транспортного колапсу в столиці та впорядкувати навантаження із перевезення громадян, яке припаде на наземний громадський транспорт. Відповідно його стане більше, тож дорожній рух може значно ускладнитися.

За словами міністра, буде  впроваджено зміни в організації дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг столиці. Зокрема,  збільшено пропускну спроможність громадського транспорту, відрегульовано хронометраж перемикання сигналів світлофора. Також планують перенести для зручності зупинки громадського транспорту та змінити деякі дорожні знаки.

Як наголосив Клименко, у столиці працюватимуть посилені дорожні патрулі.

“Детальніше про зміни розкажуть у Департаменті патрульної поліції. Обовʼязково детально анонсуємо всі нововведення, які, переконаний, попередять транспортний колапс у столиці”, – підсумував Клименко.

Нагадаємо, киянам повідомили, що з 9 грудня на пів року закривають шість станцій столичної підземки у  зв’язку з ремонтом перегінного тунелю на “синій” гілці метрополітену, але рух між станціями “Теремки” – “Деміївська” зупинили. Маршрути закритих станцій метро повинен дублювати додатковий наземний транспорт – схеми. На “Либідській” знову чекають натовпи пасажирів, як десятиліття тому

Крім того, прокуратура почала розслідувати справу про підтоплення метро: мова про службову недбалість.

Останні новини