Для втомлених містян – з доісторичної печери зробили ідеальне житло (ФОТО)

16:07 22.05.2020

Бетонна печера в португальському полі з дивними кутами та вікнами видається як ідеальний варіант для тих, хто втомився від міста.

Будинок створили португальські архітектори з міста Лейрія, розповідає Dezeen. Будинок має незвичайні гості кути – такі ж кути мали і печери, віднайдені в Португалії. 

Збудований у місті Пово, що на околицях Лейрії в Португалії, цей будинок на три спальні був створений, щоб доповнити суворий пейзаж. 

Навколишнє середовище – це камінь з сосновою рослинністю та схилами. Ми мали на меті адаптувати будинок під це місце та попрацювати з його нерівномірністю”,

– розповідає старший архітектор Джоел Есперанса. 

Бетонний будинок має кутовий фасад з трикутними вікнами і він заглиблений в землю, оскільки архітектори хотіли надати споруді якнайбільше схожостей з доісторичною печерою. 

Оскільки відхилення в камінні були однією з характеристик тутешньої місцевості, ми подумали перетворити будинок на нову, обжиту та “людинізовану” печеру”, 

– розповідає Есперанса. 

Вікна ми зробили такими, немовби це пробіли в печерних стінах – вони несиметричні та різної форми”.

Будинок обладнаний гаражем та житловим простором, тут є кухня, їдальня та вітальня, а також офіс. Кімнати розміщені відповідно до переду будинку, щоб можна було насолоджуватись видом з вікна. 

Всі три спальні, що розміщені в один ряд, мають вихід в сад. 

Читайте також: Створено карантинний дитмайданчик. Він має форму водяної лілії! (ФОТО)

Для нас ця печера інтерпретується як різні шкали та різні відчуття – тісне і широке, високо і низько, і ще купа всього”.

Читайте також: Київ vs Ванкувер. Як стати найкращим містом в світі

Останні новини