Зима близько. Водіїв попросили бути обережнішими на дорогах

19:39 30.11.2020

1 та 2 грудня в більшості північних, центральних та південних областей України очікуються опади, зокрема мокрий сніг. Власникам автівок варто пам'ятати про основні правила безпеки під час непогоди.

Про це попереджає синоптик Наталія Діденко. 

Так, у перший день зими температура коливатиметься від -2 до -4 С° вночі, а вдень очікується від -1 до 1 ° тепла.  Попередньо, аналогічний  температурний рівень зберігатиметься впродовж наступної доби. 

Атмосферний фронт, який вже сьогодні господарює в Україні, завтра ще також затримається і зумовить опади – дощ та сніг – вздовж смуги від Чернігівщини, Сумщини через Черкащину, через Кропивницький з районами, до Одеської та Миколаївської областей. Зачепить Вінниччину та Київщину.” – розповіла  Наталія Діденко.

Таким чином, наступні два дні водіям не варто очікувати сприятливих погодних умов. У зв’язку з цим столична поліція порадила дотримуватись декількох правил, аби уникнути ДТП на зимовій дорозі:

  • Ретельно перевірте стан автомобіля: гуму, фари, склоочисники, акумулятор та роботу гальм на відкритому майданчику;
  • Водіть плавно, уникайте різких рухів кермом, рівномірно та виважено користуйтеся педалями;
  • Тримайте велику дистанцію та гальмуйте завчасно;
  • Обирайте безпечну швидкість, зимова дорога вимагає іншого швидкісного режиму;
  • Пам’ятайте про потенційно небезпечні ділянки на зимовій дорозі: перехрестя, нерегульовані пішохідні переходи, зупинки (де транспорт пригальмовує, зупиняється або починає рух), а також мости та естакади, які при низьких температурах леденіють;
  • Уважно слідкуйте за іншими учасниками руху, передбачайте їхні маневри;
  • Не забувайте, що пішоходи, можуть впасти на слизькій поверхні;
  • Наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування навчальних установ знижуйте швидкість до мінімуму.

Нагадаємо, що Будинок на Дарниці досі мерзне без опалення. Їхній 85-квартирний будинок перебуває у співвласності мешканців, а обігріває його індивідуальна котельня, яка вийшла з ладу і потребує капітального ремонту.

Читайте також: Зима наступає: мости почали обробляти протиожеледними засобами 

Останні новини