У Києві встановили національний рекорд з битви крашанок

19:32 29.04

27 квітня понад сотня киян взяла участь у грі навбитки – традиційній українській великодній грі, в якій учасники стукаються крашанками. Участь у ній узяли люди найрізноманітнішого віку – від пенсіонерів до зовсім юних дітей. Адже традиції об'єднують усіх, попри вік та соціальний статус.

Організатором заходу стала українська мережа супермаркетів ЕКО МАРКЕТ спільно з партнерами – компаніями “Ясенсвіт” та FILM.UA.

Рекорд встановлювався на проспекті Червоної Калини, 17. Попри палюче сонце мешканці столичного району Троєщина зібрались разом, щоб напередодні Великодня визначити переможця в битві крашанок.

Новий рекорд офіційно зафіксував представник “Книги рекордів України”. Переможці битви отримали сертифікати на 5000 та 3000 гривень, а також подарунки від партнерів – знижки на покупки, продукти й тематичний мерч.

Володимир Гладкий з фіналістом битви крашанок

До слова, 25 квітня FILM.UA випустили в прокат сімейну комедію “Крашанка”, у якій підкреслено важливість родини й таких свят як Великдень. А  мережа маркетів оголосила справжнє “Полювання на крашанки”, де гості мережі отримують гарантовані подарунки та шанс виграти 100 000 гривень.

Встановлення рекорду відвідав виконавець однієї з головних ролей – актор театру й кіно Володимир Гладкий. Він зазначив, що сьогодні надзвичайно важливо об’єднуватися довкола наших символів, адже в єдності – наша сила:

У наш час дуже важливо цінувати своє, особливо традиції і культуру. Будинки, міста, села — все це ми відбудуємо. Якщо втратимо нашу культуру, втратимо і націю. Тому важливо пам’ятати справжні українські традиції, і добре, що все більше і більше людей до цього долучаються!” – розповів про захід Володимир Гладкий.

Директор Національного проєкту «Книга рекордів України» Ігор Підчібій разом з представниками ЕКО МАРКЕТ Віталієм Старомінським та Наталією Красніковою

Для вдалого проведення заходу було зварено понад 5 сотень крашанок в традиційних для України червоних кольорах.

Організатори додають, що кожен такий захід можливий завдяки Збройним Силам України. І закликають всіх українців у ці святкові дні памʼятати про це й допомагати нашій армії.

Останні новини