Звірства російських окупантів на Київщині фіксують 150 слідчих

Автор: Галина Ворона
13:18 09.04.2022

Щоб зафіксувати злочини російської армії на Київщині в максимально стислі терміни, до роботи залучено 150 слідчих, створено 37 слідчо-оперативних груп.

Про це повідомляє Національна поліція.

Правоохоронці фіксують страшні наслідки обстрілів населених пунктів та звірства російських військових відносно мирних громадян – катування місцевих жителів на окупованих територіях, зґвалтування та тортури над жінками і дітьми.

Фахівці проводять огляди місць подій, допитують свідків та потерпілих і фіксують наслідки злодіянь окупантів, які знищили сотні цивільних людей та інфраструктуру населених пунктів.

Пріоритетне завдання – встановлення усіх вбитих і закатованих осіб, місць одиночних і масових захоронень, ексгумації тіл для проведення необхідних досліджень і видачі рідним для поховання.

Зазначається, що лише у місті Буча з 1 квітня виявлено 195 вбитих громадян, при цьому деякі з них були поховані у братській могилі.

Усі зібрані слідчими і криміналістами матеріали стануть підставою для притягнення воєнних злочинців до найсуворішої відповідальності в українських та міжнародних судах.

Читайте також: У Бучі почали ексгумацію тіл з братської могили біля церкви (ФОТОРЕПОРТАЖ) 

Нагадаємо, 1 квітня міський голова Бучі Анатолій Федорук заявив про звільнення міста від російських окупантів. Після цього почала відкриватися інформація про звірства, які скоїли в окупованому місті російські військові. Зокрема, було виявили братську могилу, де поховали майже 300 людей; по вулицях лежать десятки трупів, деякі із них із зав’язаними за спиною руками. Також виявляли тіла оголених жінок.

Загалом в Бучі знайшли три місця масових розстрілів людей, окупанти також вбили вагітну жінку з дітьми.

Відомо також, що російські фашисти три тижні жили у дитячому таборі “Пролісок” під Бучею. Після їхнього відступу у підвалі одного з корпусів було знайдено 5 трупів чоловіків із слідами катування та зав’язаними за спиною руками. Поліція встановила особи закатованих

Генерал РФ, який віддавав накази про обстріл Бучі та Ірпеня, виявився українцем.

Як повідомляв “ВК”, у вільному доступі з’явилась онлайн-карта з адресами військових рф, які вбивали та мародерили у Бучі.

Останні новини